Club met een visie

SV Groenlo is een club met een mooie visie. Een visie die veel clubs natuurlijk hebben. Op een dag het hoogste niveau halen. Dat is natuurlijk de droom. Maar op het moment spelen wij alleen nog niet op een hoog niveau. Wij zijn namelijk actief op zaterdag in de 4de klasse. Wat natuurlijk niet al te hoog is, maar we komen er vanzelf wel. Boven alles staat namelijk dat wij vinden dat plezier voorop staat, en dat iedereen dan ook met plezier moet voetballen. Zonder plezier in de sport is het natuurlijk niet leuk. Maar een goede jeugd is natuurlijk ook belangrijk voor ons. Daarom halen wij geen spelers van buitenaf, wij proberen namelijk zoveel mogelijk spelers vanuit de jeugd door te schuiven. Natuurlijk als een speler bij ons wilt spelen kan dat gewoon, maar wij gaan niet actief opzoek naar spelers.

Ons voetbal

Wij spelen op het moment innovatief voetbal. Voetbal wat niet alleen verdedigend sterk staat, maar ook aanvallend. Natuurlijk kunnen wij ook het traditionele 433 of 442 spelen, maar dat vinden wij minder. Wij spelen namelijk 532. Met niet alleen opkomende backs, maar ook de rechter en linker centrale verdediger gaan eroverheen. Het is eigenlijk de speelstijl van Sheffield United. Dat was namelijk onze inspiratie. Chris Wilder de trainer van Sheffield United is echt een meesterbrein. Hij heeft het voor elkaar gekregen om met een redelijk beperkte groep niet alleen naar de premier league te komen, maar er ook in te blijven. En dan speelt Sheffield United ook nog eens heel leuk voetbal. Wij dachten dus dat gaan wij ook op die manier doen. Iets wat je niet snel tegenkomt en daarom hebben tegenstanders er ook erg veel moeite mee.

Als wij gewoon ons ding blijven doen komen wij vanzelf ook wel op het hoogste niveau.

Wij hebben een nieuwe sponsor, klik hier om te ontdekken wie.